Terug naar Nieuws

Paardenstal in Bloemendaal, Noord-Holland – Goedkopeschuur.nl

Gepubliceerd op:
Paardenstal in Bloemendaal, Noord-Holland – Goedkopeschuur.nl

Luxe lariks houten paardenstal met potdeksel wanden en oud-Hollandse dakpannen, die past bij de rustieke uitstraling van de woning van de paardenhouder.

Paardenstal in Bloemendaal, Noord-Holland

Een paardenhouder uit de omgeving van Bloemendaal, Noord-Holland zocht een luxe paardenstal. De paardenliefhebber wenste een onderkomen voor zijn dieren dat qua uitstraling paste bij de rustieke ambiance van zijn woning. Wij leverden volledig maatwerk op basis van wensen van de klant: een luxe lariks houten paardenstal.

Vier ruime stallen

De lariks paardenstal van 9 bij 6 meter is ingedeeld met vier ruime stalruimtes van drie bij drie meter. Elke stal heeft een eigen deelbare staldeur met ijzeren omranding en zeer degelijk en robuust hang- en sluitwerk. Ook heeft elke stalruimte een eigen raam met ijzeren traliewerk. In de binnenruimte is een hooizolder te vinden die door de eigenaar wordt gebruikt voor de opslag voor stro als strooisel voor de stallen.

Inpandige overkapping

In de paardenstal is een inpandige overkapping te vinden van 3 bij 6 meter, die door de eigenaar wordt gebruikt als overdekt terras. De overkapping wordt ondersteund door extra dikke houten kolommen van 200 x 200 mm met 150 x 150 mm lariks schoren. De schoren dragen bij aan de kracht van de constructie en geven de paardenstal een extra robuuste uitstraling.

Lariks in traditioneel potdeksel

Wij maakten de prefab wanden van deze paardenstal van extra dikke 23-25 mm lariks planken. De wanden zijn rvs-vernageld in traditioneel potdekselverband. Dit houdt in dat de dikte van het hout overal gelijk is Wij maken geen uitsparingen in de planken en werken bij potdekselverband met een extra lange overlap van 4 centimeter. Het houtskelet is geconstrueerd met Noord-Europees vuren stijl- en regelwerk 38 x 89 mm, h.o.h. 60/80cm.

Dak van de luxe paardenstal

Wij hebben de paardenstal geleverd zonder dakbedekking. Wel leverden wij 18 mm dakbeschot. Het dak is door de eigenaar voorzien van markante, karakteristieke oud-Hollandse dakpannen die hij zelf nog had liggen.

Maatwerk in paardenstallen

Zoekt u een paardenstal in blank vuren, geïmpregneerd hout of de zeer onderhoudsarme, duurzame houtsoorten lariks of douglas? Wij leveren paardenstallen in elke gewenste maatvoering, uitvoering en indeling. U ontvangt uw paardenstal als compleet, eenvoudig te monteren bouwpakket. U kunt kiezen voor levering met of zonder dakgoten en hemelwaterafvoer.

Meer informatie over paardenstallen.

Gerelateerd

Douglas houten tuinschuur met isolatievoorbereiding in Warns, Friesland

Douglas houten tuinschuur met isolatievoorbereiding in Warns, Friesland
Aan een klant in het Friese Warns leverden wij een douglas tuinschuur. De klant verzorgde zelf de montage van zijn schuur op een 100 x 200 mm stoepbanden fundatie.
 

Douglas houten garage met overkapping in Finsterwolde

Douglas houten garage met overkapping in Finsterwolde
Een klant uit het Groningse Finsterwolde was op zoek naar een duurzame houten garage met overkapping.
 

Robuuste kapschuur in Alteveer (Gn.) – Goedkopeschuur.nl

Robuuste kapschuur in Alteveer (Gn.) – Goedkopeschuur.nl
Aan een klant uit het Groningse Alteveer leverden wij een robuuste douglas houten kapschuur met grote schuurruimte en dubbele carport
 
Image Map