Terug naar Nieuws

Douglas houten garage Eext, Drenthe – Goedkopeschuur.nl

Gepubliceerd op:
Douglas houten garage Eext, Drenthe – Goedkopeschuur.nl

In het Drentse Eext leverden wij een goedkope garage met luifel en extra hoge openslaande garagedeuren van zeer duurzaam douglas hout.

Douglas houten garage met extra hoge openslaande deuren in Eext, Drenthe

Een klant in het Drentse Eext vroeg of wij een douglas houten garage met extra hoge openslaande deuren konden leveren. Op verzoek van deze klant pasten wij het ontwerp aan, zodat de klant zijn hoge voertuig voortaan binnen kan stallen.

Douglas houten garage met grote luifel

De klant bestelde bij ons een houten garage van het zeer duurzame douglas hout. Het schuuroppervlak is 36 vierkante meter. In de lengte langs de schuur staat een anderhalve meter brede luifel, een overdekt totaal oppervlak van bijna tien vierkante meter. De houten garage is naast de extra hoge openslaande deuren voorzien van een loopdeur met glas en twee ramen. De houten garage is geleverd door goedkopeschuur.nl en gemonteerd door ons zusterbedrijf RR Houtbouw op een door de klant gemetselde fundering.

Dak met robuuste uitstraling

Dankzij de zwarte dakpanprofielplaten heeft het dak de robuuste uitstraling van een pannendak. De dakpanplaten zijn qua prijs echter veel voordeliger. Bovendien bespaart dit de klant kosten op de dakconstructie, die minder zwaar gebouwd hoeft te worden omdat de dakpanplaten veel lichter van gewicht zijn. Net als de wanden is het dak voorzien van isolatievoorbereiding. Voor hemelwaterafvoer is deze garage uitgerust met naadloze zinken dakgoten en zinken regenpijpen.

Gepotdekselde douglas wanden

De prefabwanden van deze houten garage zijn gemaakt van Douglas in traditioneel potdeksel. Het betreft extra dikke 23-25 mm douglas planken die rvs zijn vernageld. Traditioneel potdekselverband betekent in dit verband dat wij geen uitsparingen maken in de planken. Ook werken wij bij potdekselverband met een extra lange overlap van 4 centimeter. Hoewel schilderwerk niet noodzakelijk is voor behoud van het Douglas hout, koos deze klant ervoor om de garage wel te beitsen. Dankzij het conserveren met transparante beits blijft de authentieke bruinrode kleur van het douglashout langer mooi.

Extra dik houtskelet

Het houtskelet van deze garage is geconstrueerd met Noord-Europees vuren stijl- en regelwerk. Op verzoek van de klant is het stijlwerk extra dik uitgevoerd in 38 x 140 mm met een stijlafstand van 60 centimeter. Normaal gesproken gebruiken wij hiervoor 38 x 89mm, h.o.h. 60/80cm.

Gerelateerd

Douglas houten tuinschuur met isolatievoorbereiding in Warns, Friesland

Douglas houten tuinschuur met isolatievoorbereiding in Warns, Friesland
Aan een klant in het Friese Warns leverden wij een douglas tuinschuur. De klant verzorgde zelf de montage van zijn schuur op een 100 x 200 mm stoepbanden fundatie.
 

Douglas houten garage met overkapping in Finsterwolde

Douglas houten garage met overkapping in Finsterwolde
Een klant uit het Groningse Finsterwolde was op zoek naar een duurzame houten garage met overkapping.
 

Robuuste kapschuur in Alteveer (Gn.) – Goedkopeschuur.nl

Robuuste kapschuur in Alteveer (Gn.) – Goedkopeschuur.nl
Aan een klant uit het Groningse Alteveer leverden wij een robuuste douglas houten kapschuur met grote schuurruimte en dubbele carport
 
Image Map