Terug naar Nieuws

Douglas houten tuinhuis in Enschede, Twente – Goedkopeschuur.nl

Gepubliceerd op:
Douglas houten tuinhuis in Enschede, Twente – Goedkopeschuur.nl

Voor gebruik als gastenverblijf leverden wij een goedkoop en duurzaam douglas houten tuinhuis van 4 bij 10 meter, met 24 m2 binnenruimte & 16 m2 overkapping.

Douglas houten tuinhuis in Enschede, Twente (Overijssel)

Een gezin uit de omgeving van Enschede (Twente, Overijssel) wilde een gastenverblijf inrichten bij huis. Hiervoor leverden wij een duurzaam douglas houten tuinhuis van 4 bij 10 meter, met 24 vierkante meter binnenruimte en een overkapping van 16 vierkante meter. De klant ontving het tuinhuisje als compleet bouwpakket dat bestond uit prefab wanden, deuren, materialen voor het puntdak en alle benodigde bevestigingsmaterialen.

Geïsoleerd tuinhuis

Vanwege het gebruik van het tuinhuis als gastenverblijf, was isolatie gewenst. Wij hebben daarom de wanden aan de binnenzijde voorzien van vochtwerende folie ter voorbereiding van isolatie. De klant isoleerde de wanden zelf.

Lichtinval

Voor goede lichtinval in het gastenverblijf is de voorzijde voorzien van een glazen pui met loopdeur. In de linker zijgevel is één raam met ventilatierooster geplaatst. In de rechter zijgevel zijn twee extra hoge ramen te vinden, waarvan één met uitzetmogelijkheid. Met het oog op de isolatiewaarde koos de klant voor volledig dubbel isolatieglas.

Douglas buitenwanden

De prefab buitenwanden van dit tuinhuis zijn opgebouwd uit extra dikke 23-25 mm douglas planken. De wanden zijn rvs-vernageld in traditioneel potdekselverband. Dit betekent dat de planken met 4 centimeter overlap op elkaar liggen zonder dat er uitsparingen in de planken zijn gefreesd. Dit houdt in dat de dikte van het hout overal gelijk is.

Drie binnenruimtes

Het tuinhuis telt drie binnenruimtes: een zitkamer, slaapkamer en natte cel met douche en toilet. Deze ruimtes worden gescheiden door houten scheidingswanden. Het houtskelet is geconstrueerd met Noord-Europees vuren stijl- en regelwerk 38 x 89 mm, h.o.h. 60/80cm.

Tuinhuis met overkapping

De 4 bij 4 meter grote luifel rust op twee extra dikke douglas houten kolommen van 150 x 150 mm. Douglas schoren van 120 bij 120 mm versterken de constructie en geven het tuinhuis een extra robuuste uitstraling. De overkapping is voorzien van een 18 mm dik douglas plafond.

Tuinhuis op maat

U kunt bij ons terecht voor tuinhuisjes in blank vuren, geïmpregneerd hout en de zeer onderhoudsarme, duurzame houtsoorten douglas & lariks. Onze goedkope tuinhuisjes zijn leverbaar in elke gewenste maatvoering, uitvoering en indeling. U ontvangt uw tuinhuisje als compleet, eenvoudig te monteren bouwpakket. U kunt kiezen voor levering met of zonder dakgoten en hemelwaterafvoer.

Meer informatie over tuinhuisjes. 

Gerelateerd

Robuuste kapschuur in Alteveer (Gn.) – Goedkopeschuur.nl

Robuuste kapschuur in Alteveer (Gn.) – Goedkopeschuur.nl
Aan een klant uit het Groningse Alteveer leverden wij een robuuste douglas houten kapschuur met grote schuurruimte en dubbele carport
 

Douglas houten carport Rolde, Drenthe – Goedkopeschuur.nl

Douglas houten carport Rolde, Drenthe – Goedkopeschuur.nl
Goedkopeschuur.nl leverde een carport van zeer duurzaam douglas hout als kant en klaar bouwpakket, inclusief dakbedekking voor het platte dak en hemelwaterafvoer.
 

Extra hoge geïmpregneerde houten garage in Hoogezand

Extra hoge geïmpregneerde houten garage in Hoogezand
Een klant in Hoogezand (Groningen) wilde een extra hoge geïmpregneerde houten garage, waarin hij zijn machines zoals een minikraan op een aanhanger naar binnen kan rijden. Aan de hand van de wensen van deze klant pasten wij het ontwerp van deze veertig vierkante meter grote houten garage volledig aan, zodat de klant nu de beschikking heeft over een goedkope houten schuur met een wandhoogte van maar liefst 3,00 meter.
 
Image Map